دانش آموزان در سال ششم ابتدایی با حجم زیادی از اطلاعات و مطالب روبرو میشوند که در سالهای گذشته یعنی از مقطع اول تا پنجم ابتدایی با این حجم از درس روبرو نبودند. به همین دلیل است که اهمیت زمانبندی برای مطالعه دروس در این مقطع اهمیت زیادی پیدا میکند. آموزش کتاب های ششم ابتدایی به شیوههای سنتی تدریس دیگر بازدهی ندارد و علاوه بر آن جذابیتی برای دانش آموزان نیز نداشته و به همین دلیل مورد استفاده قرار نمیگیرد.
امروزه برای آموزش کتاب های ششم ابتدایی از روشهای جدید آموزشی استفاده میشود که در آن معلم با طرح سوال و ایجاد فضا برای بحثهای گروهی، به نوعی دانش آموزان را با امر آموزش درگیر میکند. این کار باعث میشود تا علاوه بر اینکه تمرکز دانش آموز ششم ابتدایی در کلاس زیاد شود، بتواند نظرات خود را بیان کرده و نظرات سایر همکلاسیهای خود را گوش دهد. به این شکل با جنبههای مختلف یک موضوع علمی آشنا میشود.
پایه ششم ابتدایی، یکی از پایههای بسیار مهم در مقطع دبستان میباشد. زیرا دانش آموزان در این مقطع باید کم کم خودشان را برای ورود به مقطع دبیرستان یا همان متوسطه اول آماده کنند. علاوه بر آن بسیاری از دانش آموزان در این مقطع قصد دارند، خودشان را برای آزمون ورودی مدارس استعدادهای تیزهوشان یا مدارس نمونه دولتی آماده کرده و به همین دلیل علاوه بر حجم مطالب کتابهای درسی، باید مطالب بیشتری نیز بخوانند.
معلمان حرفهای و کارآزموده در پایه ششم، متناسب با ویژگیهای شخصیتی دانشآموزان در این پایه، سعی میکنند از بهترین روش تدریس ششم ابتدایی استفاده کنند، تا بتوانند مطالب درسی را به بهترین شکل ممکن به دانشآموزان آموزش دهند. سبک آموزش در پایه ششم با مقاطع اول تا پنجم متفاوت میباشد.
در پایههای اول و دوم ابتدایی معمولاً از آموزش عروسکی و در پایه سوم و چهارم از آموزش نمایشی برای انتقال مطالب کمک گرفته میشود، اما در پایه ششم، آموزش به روال معمولی صورت میگیرد. یکی از مهمترین تفاوتهایی که در پایه ششم باید به آن اشاره کرد این است که امتحانات در این پایه به صورت نهایی برگزار میشود و این اولین تجربه داشتن امتحان هماهنگ کشوری برای دانش آموزان در مقطع ابتدایی میباشد.